top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

נקניקיה בלחמניה - הגרסה האלגנטית


נקניקיות הן מאכל עשיר במסורת ובעל ערך היסטורי, שהתפתח כתוצאה מהצורך בניצול ושימור שאריות בשר.

נקניקיה אמיתית שהכין שרקוטייר טוב - היא מעדן של ממש. את הנקניקיה מכינים מנתח בשר שנבחר בקפידה ונטחן באהבה, היא עטופה במעיים אמיתיים שנוקו היטב, מתובלת כהלכה (בד"כ שום, כוסברה ומוסקט) ומעושנת על-פי מיטב המסורת, וכל זאת תוך דיוק מירבי ויחס מוקפד בין המרכיבים.

קשה למצוא נקניקיה טובה כזו, בטח לא במרכולים בארץ.

אבל אולי בכל יש איזו תקווה?

זוגלובק השיקו לאחרונה ליין חדש של נקניקיות פרימיום תחת שם המותג ריינהולדס, ואני מחליטה לנסות את המוצר.

ואם כבר נקניקיה - אז אי אפשר בלי לחמניה, בת הזוג הפופולרית ביותר של הנקניקיה בכל רחבי העולם.

כמובן, שבמקרה של נקניקיית פרימיום צריך להשקיע גם בלחמניה, ואני משדכת לה עטיפת בצק קלילה, שמקנה לה מראה אלגנטי ומקסים. ובכלל, השידוך שלי מצטיין בהרבה יותר נקניקיות והרבה פחות פחמימות. תראו איזה יופי, לא מתחשק לכם לנסות?

נקניקיה, זוגלובק, רוקחת החלומות

מה נצטרך?

בצק עלים איכותי מרודד (מופשר יום מראש במקרר) - למעשה נשתמש רק בחתיכה קטנה ברוחב של כ-8 ס"מ, כך שכדאי לתכנן מראש שימוש ליתרת הבצק.

1 מארז של נקניקיות ריינהולד'ס ארוכות - בוקוורסט הודו ובקר

להברשה

1 ביצה טרופה

למטבלים

קטשופ, מיונז, חרדל.

ומה עושים?

1. את בצק העלים מפשירים יום מראש במקרר (חשוב מאוד לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר מאוד).

2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. פורסים על משטח עבודה את תחילתו של הבצק (לא צריך לפתוח את כל החבילה). להשאיר מחובר לחבילה, לא חתוך בינתיים.

3. בעזרת גלגלת של פיצה חותכים מהבצק רצועות ברוחב של 1 ס"מ (אם אתם רוצים קצת יותר בצק - אפשר לחתוך קצת יותר רחב). סה"כ נצטרך 8 רצועות, 2 רצועות לכל נקניקיה. משאירים את הרצועות על משטח העבודה. להיזהר לא להרים ולמתוח אותן, חשוב שיישארו בעובי המקורי.

4. לוקחים נקניקיה אחת ומלפפים אותה ברצועת בצק. מחברים רצועה נוספת וממשיכים ללפף. בהמשך הפוסט יש סרטון הדגמה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

5. מברישים את הבצק בביצה טרופה.

6. אופים כ-20 דקות עד שהבצק אפוי היטב ומזהיב.

7. להגשה מגניבה במיוחד - נועצים בכל נקניקיה שיפוד ארוך, ויוצרים "נקניקיה על מקל".

8. מגישים עם קטשופ, או ממרח של מיונז (2 כפות) וחרדל (1 כפית גדושה).

ויש גם סרטון הדגמה:

אוהבים נקניקיות? מה דעתכם על -

387 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page