036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

ריזוטו אביבי ירוק - ללא רכיבים חלביים


יש כל מיני מתכונים, וריזוטו הוא ללא ספק אחד הבולטים שבהם, שקשה מאוד להוציא מהם את הרכיבים החלביים, לטבען או להתאים אותם לגרסת פרווה.

עד שבאו תנובה עם משקה האורז שלהם, ושינו את כל התמונה...

הריזוטו הירוק שהכנתי - בלי חמאה, בלי שמנת ובלי פרמזן, ואפילו בלי להכין ציר מראש (הכל נעשה תוך כדי תנועה) - התקבל קרמי, עשיר וכל כך טעים, בדיוק כמו שריזוטו צריך להיות.

כמובן, אחרי שמבינים את השיטה, אפשר להכין כל ריזוטו שאתם אוהבים. משקה האורז כבר יעשה את העבודה...

מה נצטרך?

1 חבילה אספרגוס טרי (ולא, אי אפשר משומר)

1 ראש ברוקלי טרי מפורק לפרחים קטנים (או 1/2 שקית קפוא, אין צורך להפשיר)

כ-150 גר' עלי תרד צעירים וטריים (אם יש לכם בגינה - הכי טוב)

1-2 ענפים של בזיליקום (נשתמש בעלים בלבד)

3-4 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית איכותי

2 כוסות אורז לריזוטו מסוג ארבוריו (Arborio) - אין צורך לשטוף

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1/4 כפית מוסקט (עדיף מגורר טרי)

2 כוסות יין לבן טוב

2 כוסות משקה אורז