שקדים עבורי זה קודם כל ולפני הכל מרציפן. לא תתפסו אותי מנשנשת שקדים להנאתי, אבל בפני מרציפן - קשה לי לעמוד. ועדיין, עם כל האהבה הזו - אני לא זוכרת מתי (אם בכלל) הכנתי מרציפן בבית.
וכך, כשאני מקבלת מתנובה משקה שקדים ומתבקשת להכין ממנו קינוח - אני מרגישה שממש הרימו לי להנחתה. כזה קיצור דרך... אי אפשר לפספס את ההזדמנות. מבחינתי אין בכלל שאלה, ברור לחלוטין שאני הולכת בכיוון של מרציפן.
את המרציפן אני משדכת לטעם נוסף מהילדות, מהבית של סבתא - מי וורדים. הוורדים עכשיו בשיא פריחתם. וברגע שעברו את שיא הפריחה - הם שלי. אני קוטפת את עלי הכותרת בלבד, מקפיאה בקופסה אטומה היטב, וממתינה לשעת כושר. והנה היא הגיעה.
התוצאה כל כך מוצלחת שאני מכינה מהקרם המהמם גם מוס וגם גלידה. את שניהם אני מקשטת בעלי ורדים מסוכרים, וזהו, מה צריך יותר מזה?
אופן ההכנה - למוס או לגלידה - זהה לחלוטין, רק בשלב האחרון תתקבל ההכרעה הגורלית, או - כמו במקרה שלי - חצי-חצי.
מה נצטרך?
1 כוס משקה שקדים 100 גר' סוכר 2 חופנים של עלי וורדים ורודים או אדומים (אם אין - משתמשים בתמצית, אבל כדאי להשקיע ולמצוא)
שימו לב: משתמשים רק בעלי וורדים מגינה פרטית . בשום אופן לא וורדים מחנות פרחים כי הם מרוססים. 5 חלמונים (את החלבונים שומרים בקופסה סגורה היטב במקפיא להזדמנות אחרת) תמצית שקדים, מי וורדים 1.5 כוסות שמנת מתוקה 1/2 כוס משקה שקדים
ומה עושים?
1. מתחילים בהכנת קרם אנגלז: בסיר קטן שמים את משקה השקדים עם הסוכר ועלי הוורדים. מחממים עד שמתחילים לעלות אדים (לא להביא לרתיחה).
2. בינתיים טורפים היטב בקערה את החלמונים.
3. מוזגים את החלב המחומם בזרם דקיק לחלמונים תוך כדי בחישה מתמדת.
4. מחזירים את כל התערובת לסיר, וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה.
5. מעבירים לקערה נקיה שמונחת על קערה אחרת עם קוביות קרח לצינון מהיר. כשהקרם קר - טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מעט תמצית שקדים ומי וורדים לחידוד הטעמים.
6. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם 1/2 כוס נוספת של משקה שקדים עד לקצפת יציבה.
7. מקפלים את הקרם הקר(!!!) לקצפת.
8. עכשיו מחליטים - גלידה או מוס?
9. להכנת הגלידה - מעבירים את התערובת כמו שהיא למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן עד שהגלידה מוכנה.
10. להכנת המוס: מוזגים את התערובת לגביעים אישיים ומצננים במקרר כמה שעות עד להתייצבות.
11. להכנת עלי ורדים מסוכרים לקישוט (אכיל): מורחים עלי ורדים במכחול קטן בחלבון וטובלים בסוכר.
12. משאירים על צלחת או מגש בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות עד לייבוש.
2 הערות לסיום:
ראשונה - מתכון קצת מורכב מהרגיל, אבל בהחלט שווה את ההשקעה.
שניה - קשה לצלם גלידה...
אוהבים מרציפן? מוזמנים לנסות את המתכון שלי לעוגת מרציפן ודובדבנים.