top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

הסוד שבסויה II - עוגת "גבינה" ותותים ללא גבינה


בפוסט הקודם על הסוד שבסויה שיתפתי אתכם בתגלית המפתיעה שלי - כיצד מעדני סויה יכולים לשמש תחליף מעולה לשמנת חמוצה או יוגורט בעוגות בחושות. בניסיון הראשון הכנתי עוגת חלבה וסילאן, שהיתה מוצלחת במיוחד.

ועכשיו אני לוקחת את הרעיון צעד נוסף קדימה - ומכינה עוגת "גבינה" ללא גבינה. הרעיון של עוגת גבינה בחושה עם תותים אינו חדש לקוראי הבלוג. העליתי מתכון כזה ממש לפני פסח, ואפשר למצוא אותו כאן. אבל אם אתם מחפשים מתכון ללא רכיבים חלביים - מסיבות של כשרות, רגישות ללקטוז או טבעונות - גם בעוגה הזו מעדן הסויה עושה עבודה מצויינת. שווה לנסות ואפילו לשמור את המתכון לשבועות.

מה נצטרך?

1 סלסילה קטנה של תותים*

1 כף סוכר

1-2 כפות ברנדי

2 ביצים

1/2 כוס (100 גר') סוכר

מיץ וגרידה מלימון אחד

1 גביע מעדן סויה בטעם תות (125 גר')

1 כפית תמצית וניל איכותית

80 מ"ל שמן צמחי נייטרלי (קנולה או אחר)

1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח + 1 כפית אבקת אפיה)

*** בקיץ אפשר להשתמש במעדן בטעם אפרסק ולהחליף את התותים באפרסקים צהובים, משמשים או שזיפים בשלים, מגולענים וחתוכים לקוביות.

ומה עושים?

1. שוטפים את התותים. חוצים את הקטנים וחותכים לרבעים את הגדולים יותר. שמים בקערה קטנה עם כף סוכר וברנדי. משאירים לעמוד כחצי שעה עד שהתותים מגירים נוזלים.

2. מכינים את התבנית: אני השתמשתי במתכון הזה בתבנית סבתא (תבנית עגולה עם חור). משמנים היטב, זורים פנימה קצת סוכר ומפזרים באופן אחיד. שופכים את הסוכר המיותר.

3. אחרי חצי שעה - מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

4. בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד שהתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה מאוד.

5. מוסיפים מיץ וגרידת לימון, מעדן סויה, וניל ושמן. מערבבים היטב.

6. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט רק עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.

7. מוסיפים את התותים עם כל הנוזלים שהגירו ומערבבים בעדינות באופן ידני (כדי שהתותים לא יימעכו).

8. יוצקים את הבלילה לתבנית שהכנו מראש. מכניסים לתנור החם ואופים 30-35 דקות.

9. מצננים ומשחררים מהתבנית לצלחת הגשה.

10. מגישים עם תותים טריים. שומרים את המתכון לשבועות 😉

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page