top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - Coacherit

הסוד שבסויה I - עוגה בחושה עם חלווה וסילאן


לא פעם אני נשאלת לגבי עוגות ללא רכיבים חלביים - מטעמי כשרות, רגישות ללקטוז, טבעונות.

כל אחד מטעמיו שלו.

בד"כ אני מסתייגת. מרגרינה היא ממש, אבל ממש לא חמאה והחלפה של שמנת חמוצה או יוגורט במים או מיץ פוגעת, לטעמי, גם במרקם של העוגה וגם בטעם. אז מבחינתי - עוגה שנולדה חלבית תישאר כזו. לא מאמינה בתחליפים...

עד שהתגלה הסוד שבסויה.

תנובה משווקת מעדני סויה (בטעם טבעי, תות או אפרסק) במתיקות מעודנת, ומסתבר שהמעדנים האלה מהווים תחליף מושלם לרכיב החלבי בעוגות בחושות.

עוגת חלבה וסילאן | רוקחת החלומות

אני השתמשתי במעדן סויה בטעם טבעי לעוגת חלווה וסילאן ומהמעדן בטעם תות הכנתי עוגת "גבינה" ותותים ללא גבינה.

להפתעתי כי רבה - שתי העוגות ממש מצויינות. מעדן הסויה ללא כל טעמי לוואי, המרקם של העוגה מעולה - עסיסי ורך והטריות נשמרת במשך כמה ימים. ובקיצור - תגלית אמיתית.

עוגת חלבה וסילאן | רוקחת החלומות

דבר אחד שחשוב לשים לב אליו כשמשתמשים במעדן סויה כדי להחליף שמנת חמוצה או יוגורט במתכון קיים - מכיוון שהמעדן במתיקות קלה כדאי להפחית קצת מכמות הסוכר של המתכון המקורי. וחוץ מזה - הכל כרגיל.

עוגת חלווה וסילאן (ללא מוצרי חלב)

מה נצטרך? (לתבנית אינגליש אחת)

2 ביצים (לגרסה טבעונית - ראו רשימת תחליפים בסוף המתכון)

1/2 כוס (100 גר') סוכר (רגיל או דמררה)

1 מעדן סויה בטעם טבעי (125 גר')

1/2 כוס סילאן טבעי

100 מ"ל שמן זית עדין

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כוס (140 גר') קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה

100 גר' חלווה מפוררת או מגוררת

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

לקישוט (לא חובה): שערות חלווה ועוד מעט אגוזי מלך

ומה עושים?

1. מחממים תנור אפיה לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית אפיה.

2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד שהתערובת תפוחה ואווירירית.

3. מוסיפים מעדן סויה, סילאן, שמן זית ווניל ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

4. מערבבים קמח + אבקת אפיה, מוסיפים לתערובת ומערבבים מעט עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.

5. מוסיפים חלווה ואגוזים ובחושים מעט באופן ידני (לא במיקסר) עד לפיזור אחיד.

עוגת חלבה וסילאן | רוקחת החלומות

6. יוצקים לתבנית משומנת.

7. אופים 35-40 דקות בחום בינוני (180 מעלות). מצננים.

8. להגשה חגיגית - מברישים את החלק העליון של העוגה במעט סילאן (שמשמש כדבק) ומפזרים עליו שערות חלווה ומעט אגוזי מלך קצוצים גס).

עוגת חלבה וסילאן | רוקחת החלומות

לטבעונים: העוגה כמעט טבעונית, למעט הביצים, ואתם בוודאי מכירים את התחליפים המקובלים.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page