הסלט הסגול שלי –עם כרוב אדום (שהוא בעצם סגול), סלק טרי וחמוציות שנותנים לו את הצבע המהמם ועוד כמה תוספות לטעם.
הסלט הזה מלווה אותי כבר כמה שנים, ותמיד מהווה תוספת צבעונית על השולחן ואופציה קצת אחרת לכל סלטי הכרוב למיניהם...
ובהזדמנות זו - תודה מיוחדת לחברתי היקרה מכל ענת רודן שהסלט הזה נוצר איתה ובהשראתה.
מה נצטרך?
1/4 כרוב אדום פרוס לרצועות דקות
2 סלקים טריים, לא מבושלים
2 תפוחים – אפשר אדומים או ירוקים
1 חופן נדיב של חמוציות מיובשות
1 חופן נדיב של אגוזי מלך
צרור נענע (עלים בלבד) קצוץ גס
לרוטב:
100 מ”ל מיץ לימון סחוט טרי (1.5-2 לימונים סחוטים במקום, שום תחליף לא עובד)
1/4 כוס שמן זית איכותי
1 כף דבש
1 כפית מלח
ומה עושים?
1. חותכים את הכרוב האדום לרצועות דקיקות ומעבירים לקערה גדולה.
2. את הסלק והתפוחים חותכים לז'וליינים (גפרורים). אני עושה את זה במנדולינה, ומשתמשת בסכין הרחבה יותר, שלא יצאו אטריות דקיקות וסמרטוטיות אלא ז'וליינים יציבים ויפים. בסלט הזה אני לא ממליצה לגרר במגררת רגילה, זה לא בדיוק אותו הדבר. מוסיפים לקערה.
3. מוסיפים לקערה את החמוציות.
4. את האגוזים משאירים כפי שהם (חצאים/רבעים) או קוצצים גס מאוד. מוסיפים לקערה.
5. מפרידים את עלי הנענע מהגבעולים, קוצצים גס מאוד ומוסיפים לקערה.
6. להכנת הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה, יוצקים על הסלט. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה.
פשוט, מהיר, טעים, בריא, ססגוני ויפהפה.
מה עוד אנחנו רוצות מהסלט שלנו?
רק תחשבו כמה יפה הוא ייראה על שולחן החג...