התותים עכשיו בשיאם, עוד זמן קצר ייעלמו מהשוק. זהו בדיוק הזמן המתאים להנות מהם בכל צורה אפשרית, כמו למשל, עוגת גבינה.
השילוב של עוגת גבינה ותותים הוא שילוב קלאסי מנצח, ואני לקחתי אותו לכיוון קצת אחר - הגרסהה אפויה. ולא, לא מדובר בעוגת הגבינה הקלאסית, שאפייתה מאתגרת כל קונדיטור וכל אופה חובב והיא מעוטרת בתותים טריים, אלא בגרסה הרבה יותר ידידותית - עוגת גבינה בחושה. קלה להכנה, פשוטה, מרשימה במראה, ובעיקר - טעימה. והתותים? כבר בפנים.
אז מה נצטרך?
לעוגת גבינה בחושה
2 ביצים
160 גר' (2/3 כוס) סוכר
גרידה ומיץ מתפוז אחד
120 גר' (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%
80 גר' (1/3 כוס) חמאה מומסת
140 גר' (1 כוס) קמח תופח (= 1 כוס קמח תופח + 1 כפית אבקת אפיה)
1 סלסילה של תותים בשלים ומתוקים, רצוי קטנים
לקראמבל
100 גר' (2/3 כוס) קמח
50 גר' חמאה קרה
60 גר' (1/4 כוס) סוכר
מה עושים?
1. מדליקים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מתחילים בהכנת העוגה. במיקסר מקציפים היטב 2 ביצים + סוכר, עד שהתערובת תפוחה מאוד, בהירה וסמיכה.
3. מוסיפים לקערת המיקסר מיץ וגרידה של תפוז, גבינה לבנה וחמאה מומסת ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים מעט רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
5. יוצקים לתבנית אינגליש משומנת, בערך עד 2/3 הגובה. צריך להשאיר מקום לתותים ולקראמבל.
6. שוטפים את התותים, מסירים את העוקץ (העלה) וחוצים. מסדרים את חצאי התותים מעל תערובת העוגה, דוחפים אותם לעומק התערובת ומוסיפים עוד קצת פירות מעל.
7. מכינים את הקראמבל: מכניסים לקערה קטנה את הקמח, הסוכר והחמאה הקרה חתוכה לקוביות קנות. מפוררים בין אצבעות הידיים עד שאין גושים גדולים של חמאה.
8. מפזרים את הקראמבל בשכבה אחידה מעל הפירות.
9. אופים כ-40 דקות, עד שהקראמבל מתחיל להזהיב.
10. מצננים את העוגה היטב, ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים עם התותים שנשארו לנו ואפשר עם קצת קצפת ליד.
אם בכל זאת מתחשקת לכם עוגת גבינה אפויה קלאסית - כאן תמצאו את המדריך השלם לאפיית עוגות גבינה.
כשהתותים ייעלמו מהשווקים - אפשר להכין גרסה דומה של העוגה הזו עם פירות קיץ. המתכון המלא כאן.
מחפשים מתכונים נוספים עם תותים?
מה דעתכם על סלט חגיגי באדום-ירוק?