עם כל האמפטיה והסימפטיה שאני רוחשת לצמחונים, לטבעונים ולשאר שוחרי הבריאות אי אפשר שלא לתת את הכבוד הראוי גם לקרניבורים ולפליאוליטים. וכל כך למה? כי במובן מסויים יש דימיון לא מבוטל בין שני קצות הקשת הקולינרית הזו.
למה אני מתכוונת? אלה ואלה מקדישים מחשבה לאוכל, שוקלים בקפידה מה נכנס או לא נכנס לגופם, ולמעשה מבססים את התזונה שלהם (ולעיתים קרובות את אורח החיים שלהם בכלל) על עקרונות ברורים ומוסדרים בהם הם מאמינים. הגוף הוא לא פח זבל ולא ברירת מחדל. ואת זה אני בהחלט מעריכה.
אז הפעם, פוסט מיוחד לקרניבורים ופליאוליטים, ואם כבר בשר - אז למה לא אנגוס?
ממש מאחורי המשרד שבו התחלתי לעבוד לאחרונה, במתחם המתחדש והמקסים של רחוב הארבעה, נפתח סניף של רשת הבשרים הצפונית המשובחת - אנגוס.
סיפורה של אנגוס מתחיל לפני למעלה מששים שנה.
רועה צאן בשם סאלח דבאח, אשר נהג לרעות את עדר הצאן הקטן שלו בין גבעות הגליל, פתח אטליז ומכולת קטנה, בסמטה צרה, בכפר דיר אל אסד. איכות הבשר הטרי, החלה למשוך קונים מכל האזור, ולאט לאט העסק התרחב.
בני המשפחה רכשו במשך השנים ידע ומקצועיות בתחום הבשר בכל רחבי העולם והעדר הפרטי התרחב והשתבח (הבקר רובו ככולו מזן האנגוס - בקר סקוטי הידוע בעולם כולו באיכותו הגבוהה).
יחד עם זאת המשיכה המשפחה להקפיד על תנאי מרעה טבעי בהרי הגליל, תזונה וסביבת גידול מהמשובחים ביותר.
התוצאות לא אחרו להגיע: ”דבאח” הפך שם נרדף לבשר טרי ומשובח במיוחד.
אנגוס היא מסעדת הבית של משפחת דבאח, ובזה גדולתה. העובדה שבעלי המסעדה הם גם בעלי הבקר והבעלים של בית המטבחיים, ושולטים למעשה בכל שרשרת ייצור הבשר היא שמבטיחה את האיכות הגבוהה של העסק כולו, כי באנגוס - נותנים לבשר לדבר. כל הבשרים המוגשים במסעדה מגיעים אליה בנתחים שלמים, לאחר שיושנו בתנאים אופטימליים על ידי הקצב הראשי של הרשת, וברגע שאמרתם את זה - אמרתם איכות.
אז מה אוכלים כאן?
כל המנות המוגשות כאן (ראשונות, ביניים ועיקריות) הן על טהרת הבשרים (בעיקר אנגוס או טלה ומעט מנות מהלול) ולצידן - מבחר מצומצם של מנות צמחוניות. אבל בינינו, אם כבר הגעתם לאנגוס - לא תפנקו את עצמכם במנה בשרית משובחת?
הנה כמה רעיונות:
אנגוסינים (מנות ראשונות)
נתחי אסאדו פריכים על קוביות תפוחי אדמה ברוטב איולי. הכי אהבתי מאנגוסינים.
ברזואלה עם פלפלים קלויים
אנגוסלט שקשוקה - עשבי תיבול ופיצוחי בקר ברוטב כורכום
אנגוס קל (מנות ביניים)
קבבונים, פילה וסינטה. הסינטה היתה המוצלחת ביותר לטעמי.
ומה דעתכם על התוספת ההורסת הזו בעיטור של גרמולטה משובחת במיוחד?
עיקריות (על העצם או בלעדיה)
אסאדו על העצם וסטייק משובח - מוגשים עם מלח גס, פלפל שחוק גרוס ופתיתי צ'ילי.
ואם לא די בכל אלה, הרי שברחבה החיצונית למסעדה מתרחשת חגיגה נפרדת לחלוטין - האנגוסרי, גרסת ה-Street food של המסעדה.
מה נאכל הערב?
על גריל גחלים גדול, ממש לנגד עיני קהל הסועדים ניצלים באיטיות נתחי בשר משובחים במיוחד, מהם מכינים מבחר כריכוני בשר - המבורגר, קבבונים, נקניקיות אגנוס או צ'וריסוס עגל הם רק חלק קטן מהמבחר.
האנגוסרי - Street food לאנינים
בין לבין לגמנו בהנאה ממותג היין הפרטי של המסעדה, וגם מהקינוחים לא התאכזבנו.
אנגוס, אנגוסרי וקצביה | רח’ הארבעה 20 תל אביב 03-7715733
הכותבת היתה אורחת המסעדה