קציצות ביתיות טובות הן לא משהו מובן מאליו.
לפעמים הן דחוסות מדי, לפעמים יבשות מדי, מתפוררות או סתם לא טעימות. כולנו כבר נתקלנו בבעיה. אז מה עושים?
אחרי שנים של בישולים אני יכולה לאמר שיש לי מתכון מנצח לקציצות.
מנצח כי הוא מתאים לכל סוגי בשר (בקר, הודו, עוף או כל שילוב ביניהם).
מנצח כי הוא מקבל באהבה תוספות נוספות.
מנצח כי התערובת מתאימה גם לטיגון וגם לבישול ברוטב.
מנצח כי הקציצות טעימות להפליא, עסיסיות, רכות במידה, ובקיצור - את המתכון הזה אתם חייבם לנסות.
אז מה הסוד שלי לקציצות?
הסוד שלי הוא המשחה הירוקה. משחה של בצל, שום ושפע של עשבי תיבול שנכנסים לתוך הקציצה, שומרים על העסיסיות שלה ונותנים לה Boost אדיר של טעמים.
בעבר, כשרציתי להכין את המשחה הירוקה, עבדתי די קשה כדי לטחון את כל המרכיבים בבלנדר מוט, אבל לאחרונה גיליתי מכשיר חדש ורב עוצמה שעושה עבורי את כל העבודה הקשה - הנינג'ה.
הנינג'ה הוא שייקר-בלנדר מבית חברת shark ninja האמריקאית, המיובא לארץ על ידי שריג אלקטריק. בסדרה שלושה דגמים שונים בעלי טכנולוגיה חדשנית וייחודית בשם Auto-IQ, המאפשרת בלחיצת כפתור אחת להפעיל תוכנית עיבוד חכמה של פולסים מתוזמנים, ערבול והפוגות בהתאם לכל מרכיב מזון על מנת לשמור על מקסימום מהערכים התזונתיים.
הלהבים המיוחדים מסוג Pro Extractor המצויים במכשירי הסדרה, פטנט רשום של חברת Ninja העולמית, הינם בעלי מבנה ייחודי המשתלבים עם עוצמה ומהירות סיבוב גבוהה ומאפשרים גם ריסוק של פירות קפואים, קוביות קרח וקליפות הפרי על מנת להעניק מרקם קטיפתי וצונן למשקאות השייק ומקסימום מיצוי של הוויטמינים.
ובאמת, הרומן שלי עם הנינג'ה התחיל בשייקים של פירות. מכניסים לכוס את הפירות הרכים, מעליהם את הקשים ובסוף (בצד של הסכין) כמה קוביות קרח. דקה או שתיים של עבודה (הנינג'ה עובד לבד, בינתיים אני מתפנה למשימות אחרות במטבח) - וקבלתם שייק מהמם! כל מה שניסיתי יצא מוצלח, ומאז שיש לי את הנינג'ה אני מנסה בכל יום. ממש כך.
אבל בשביל שייק פירות אתם לא צריכים אותי... אז מה בכל זאת הבשורה?
שמחתי לגלות שהנינג'ה מחליף בהצלחה גדולה כל דבר שבעבר הייתי עושה בבלנדר מוט. והוא עושה את זה הרבה יותר מהר, הרבה יותר יעיל והרבה יותר משכנע. ממש כך. גם את המשחה הסודית הירוקה של הקציצות שלי.
אז מה נצטרך?
למשחה הירוקה:
1 בצל בינוני
2-3 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 כוס כוסברה (אם לא אוהבים אפשר לוותר ולהגדיל את כמות הפטרוזיליה)
1 ביצה
לתערובת הבשר:
1/2 ק"ג בשר טחון (אפשר בקר, הודו, עוף או כל שילוב ביניהם)
1/2 כוס סולת (אפשר להחליף בפרוסת חלה או פירורי לחם)
1 תפו"א קטן
1 גזר קטן
1 ביצה
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית תערובת תבלינים לקציצות (כל סוג שאתם אוהבים, אפילו גריל עוף)
ומה עושים?
1. בנינג'ה (או בבלנדר מוט) טוחנים את כל חומרי המשחה הירוקה. הביצה חשובה כדי ליצור סביבה נוזלית ולהבטיח משחה ירוקה חלקה לחלוטין.
2. בינתיים - קולפים ומגררים דק מאוד את תפוח האדמה והגזר.
3. מוסיפים לקערה עם הירקות המגוררים את הבשר, ביצה נוספת, סולת, תבלינים והמשחה הירוקה.
4. מערבבים היטב ולשים מעט את התערובת (לי הכי נוח לעשות את זה ביד, עם כפפה).
5. את הקציצות אפשר לטגן או לבשל ברוטב, בשני המקרים התוצאה תהיה מצויינת.
ולקינוח? שייק פירות כמובן...