top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סלט צבעי חורף וערמונים


בחורף, כשהרוח מנשבת, האח דולקת והטיפות מתדפקות על החלון, אנחנו מחפשים אוכל מנחם. אוכל סנטימנטלי שמחבר אותנו לזכרונות נעימים, שעושה לנו טוב על הלב ועל הנשמה. ומטבע הדברים - לכל אחד האוכל המנחם שלו.

כך בדיוק נולד סלט החורף שלי, סלט חם ומנחם, שיש בו פחמימות איכותיות וירקות שורש שהם ממש במיטבם עכשיו, ועוד כמה הפתעות לשדרוג החוויה. מנה שאפשר להתפנק איתם בימים גשומים וקרים בלי להעמיס על הגוף קלוריות מיותרות. והנה עוד סיבה לאהוב את החורף הנהדר הזה.

מה נצטרך?

4 סלקים צעירים

2 בטטות בינונית

8 דלורית קטנות

2 שקיות קוקי

100 גר' (1 שקית) ערמונים בואקום

לרוטב

4 כפות רוטב סויה

1 כף שמן זית

1 כף מירין (ליקר אורז)

1 כף חומץ אורז

4 שיני שום כתושות

1 ס”מ שורש זנגביל קלוף ומגורר דק

כוסברה קצוצה

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. קולפים את הסלקים, חותכים אותם לקוביות בגודל 2*2 ס”מ בערך. מכניסים לשקית קוקי אחת וסוגרים את השקית.

3. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל זהה לסלק פחות או יותר. מכניסים לשקית קוקי שנייה. עדיין לא סוגרים את השקית.

4. את הדלורית חוצים לרוחב. את החלק העליון (הצר יותר) קולפים וחותכים כמו הבטטה. מוסיפים לשקית קוקי יחד עם הבטטות וסוגרים.

5. את החלק התחתון של הדלורית אין צורך לקלף. מרוקנים מגרעינים ועוטפים כל דלורית בנפרד ברדיד אלומיניום.

6. מסדרים על תבנית 2 שקיות קוקי והדלוריות העטופות ומכניסים לתנור.

7. כעבור 20 דקות מוציאים את השקית של הבטטה והדלורית ושומרים במקום חמים. ממשיכים באפייה של הסלק והדלוריות העטופות למשך 20 דקות נוספות. במידת הצורך ממשיכים באפייה של הדלוריות כמה דקות נוספות עד לריכוך מלא.

8. בינתיים מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.

9. כאשר כל הירקות אפויים – מערבבים אותם בקערה (כדאי לעשות את זה מאוד בעדינות כדי שהסלק לא יצבע את כל הסלט…). מפוררים פנימה את הערמונים, מוסיפים את הרוטב ואת הכוסברה הקצוצה (שומרים כמה עלים לקישוט) ומערבבים (בעדינות, כן?)

10. להגשה: מוציאים את הדלוריות מהעטיפה. מניחים על צלחת הגשה גדולה או צלחות אישיות וממלאים כל דלורית ב-2 כפות מהסלט. מעטרים בעלה כוסברה ומגישים.

אפשר להגיש את הסלט גם בקערה מרכזית, ואז משתמשים בדלוריות בשלמותן. במקרה כזה – אני מעדיפה לחתוך את הירקות מלכתחילה לפלחים גדולים יותר (יתכן שיהיה צורך באפיה ארוכה יותר).


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page