top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

שלושה מרקים לחורף מושלם


חורף הוא לגמרי לגמרי העונה שלי. מאז ומתמיד היה.

אני אוהבת את הגשם, את הקור, את הימים הסוערים ולא פחות מכך את הימים הבהירים של החורף. שאפשר להנות מהם רק חורף. בקיץ אין כאלה.

כשאני נוהגת ונכנסת לאיזה לאיזה שבר ענן מבורך - הגשם מכה על הגג, האדים מכסים את החלונות, המגבים מרקדים על השמשות והרכב דומה יותר לגונדולה בתעלה אירופאית - כל מה שאני רוצה לעשות זה לפתוח את החלון ולשיר.

וכשאני מגיעה הביתה - מאושרת מעוד יום חורפי מרתק, אני מיד מכינה מרק. מהביל, ריחני, מחמם ומשביע. מאכל החורף האולטימטיבי מבחינתי.

אז לכבוד שבוע החורף הנוכחי, הנה כמה מתכוני מרקים שאהובים אצלנו במיוחד.



מרק פטריות וארטישוק ירושלמי

מה נצטרך?

1/4 כוס שמן זית ארומטי משובח 1/4 בצל 8-10 שיני שום 1 כף זנגביל טרי קצוץ דק מאוד מאוד פטריות – סלסילה גדולה (כזו שנכנסות בה 2 קומות של תפוחי עץ, 8 תפוחים בכל קומה) של פטריות מסוגים שונים (אני השתמשתי בארנצ’יני ושיטאקי ישירות מהחקלאי, אבל גם סוגים אחרים יתאימו ואפשר גם פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים למשך 30 דקות). 3 יח’ ארטישוק ירושלמי 3 תפוחי אדמה בינוניים 1 פחית מי קוקוס 2 גבעולים עשב לימון מלח, פלפל לבן

ומה עושים?

לא להבהל, זה הרבה יותר ארוך ממסובך.

1. מחממים שמן זית בסיר גדול.

2. חוצים את הבצל לקוביות (מכיוון שבסוף טוחנים את כל המרק אין צורך להשקיע בקיצוץ דק) ומוסיפים לסיר. מטגנים עד הזהבה.

3. קוצצים מעט את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם הזנגביל הקצוץ. מטגנים דקה-שתיים נוספות עד שהשום והזנגביל מתחילים להפיץ ניחוחות נפלאים.

4. מנקים מעט את הפטריות (לא לשטוף במים) וחותכים לקוביות.

5. קולפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לטבעות.

6. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.

7. מוסיפים לסיר את הפטריות, הארטישוק הירושלמי, תפוחי אדמה, מי קוטקוס ו-12 כוסות מים נוספות.

8. זורקים פנימה את עשב הלימון (בשלמותו) ומתבלים.

9. מבשלים כ-40 דקות, עד שכל הירקות רכים לגמרי.

10. מוציאים את עשב הלימון.

11. טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד שמרקם אחיד וקטיפתי. במידת הצורך אפשר לסנן. טועמים ומתקנים תיבול.

12. מגישים ומתחממים ביום חורפי קר.

מרק כרובית - עשיר וריחני


מה נצטרך?

1/2 כוס שמן זית משובח 1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות 2 ראשי כרובית שטופים היטב ומחולקים לפרחים (כולל קוביות מהגבעול) 12 כוסות ציר ירקות (אפשר גם ממרק עוף)

תערובת תבלינים: 1 כפית גרגרי כוסברה, 1 כפית זרעוני אניס, 1/2 כפית פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה, מעט אגוז מוסקט מגורר, מלח (במידת הצורך).

ומה עושים?


1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט (כ-5 דקות) רק עד שהבצל מתחיל להתרכך, עדיין לא מזהיב.

2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.

3. מוסיפים את הכרובית והציר ומביאים לרתיחה.

4. בינתיים כותשים את כל התבלינים (למעט המלח) ומוסיפים לסיר.

5. כאשר המרק מגיע לרתיחה, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

6. טוחנים בבלנדר מוט. טועמים וממליחים עפ"י הצורך. בענין המלח, יש לנקוט כאן במשנה זהירות ולהקפיד לטעום, אל תשכחו שהציר (בד"כ) כבר מלוח.

7. להגשה: מוזגים מרק לקערה מעטרים במעט בצל ירוק/פטרוזיליה/עירית קצוצים דק ופלפל שחור גרוס. מזלפים כמה טיפות שמן זית (מאותו סוג שהשתמשנו לבישול) ומגישים עם טוסטונים תוצרת בית (לחם מכל סוג שאוהבים משוח במעט שמן זית וקלוי בתנור).

מרק סלק של סבתא (בורשט קטיפתי)


מה נצטרך?

3 סלקים גדולים - קלופים וחתוכים לקוביות

2 גזרים - קלופים וחתוכים לקוביות 1 בצל - קלוץ וקצוץ גס 3 שיני שום - קלופות וחצויות 2 גבעולי סלרי או 1 ראש סלרי - גבעולים עם העלים קצוצים גס, ראש קלוף וחתוך לקוביות. 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 3 ליטר (12 כוסות) מים

אחרי הבישול: 4 תפוחי אדמה - קלופים וחתוכים לקוביות מיץ מ-1 לימון

ומה עושים?

1. מכניסים לסיר גדול את כל הירקות (למעט תפוחי האדמה) עם המים, מלח ופלפל. מבשלים כשעה עד שהירקות מתרככים.

2. מסירים מהאש, טוחנים היטב בבלנדר-מוט. (אם רוצים שהצבע יהיה סגול מהפנט ממש כדאי להוציא את הגזר והסלרי. אני טחנתי עם כל הירקות ועדיין - צבע מקסים.)

3. מחזירים לאש, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

4. מוסיפים מיץ לימון. טועמים ומתקנים תיבול.

5. מגישים ומתמוגגים. ממש כמו של סבתא.

חורף. זה כל הסיפור. ואני לא מבקשת לעצמי שום דבר נוסף, רק צלחת מרק.

1,779 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page