אחד המתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג שלי, כשנפתח לראשונה לפני עשור (או כמעט) בסלונה המיתולוגית, היה המתכון הזה לשיפודי אירוח. מדי פעם אני חוזרת למתכון הזה, שמאוד אהוב, עלי והחלטתי לתת לו מקום של כבוד גם כאן בבלוג, כי בכל זאת - כל כך הרבה רושם בכל כך מעט מאמץ... זה לא הולך ברגל.
אני אציע כאן 2 גרסאות.
אני תמיד מכינה את שתיהן במקביל, למקסימום רושם.
בכל אחת מהגרסאות 3 מרכיבים בלבד (4 מרכיבים אם מתעקשים לספור גם את השיפודים). בלי בישול ואפיה, ללא טיגון והשריה, בלי לייצב לילה במקרר ובלי שום הכנות מוקדמות. דקות ספורות של עבודה וזה כל הסיפור.
הכי קל, הכי פשוט, הכי אלגנטי וטעים בטירוף. שיפודים לאירוח אלגנטי וקליל
שיפודי שרי ומוצרלה
שיפודי יקיטורי
עגבניות שרי
בייבי מוצרלה
בזיליקום
משחילים על השיפודים בזה אחר זה לפי הסדר – עגבניית שרי, עלה בזיליקום, בייבי מוצרלה, עלה בזיליקום, עגבניית שרי, עלה בזיליקום, בייבי מוצרלה, עלה בזיליקום, עגבניית שרי.
זהו, מוכן.
כאן ממש התפרעתי: את המוצרלה גלגלתי במעט פסטו והוספתי בראש כל שיפוד גם זית אחד (קלמטה).
שיפודי אמנטל וענבים שחורים
שיפודי יקיטורי
ענבים שחורים
קוביות של גבינת אמנטל (אפשר להחליף בגאודה או גבינת עזים טובה)
עלי נענע
ושוב, משחילים על השיפודים בזה אחר זה לפי הסדר – עינב שחור, עלה נענע, קוביית גבינה, עלה נענע וחוזר חלילה. מסיימים בעינב שחור.
זהו, מוכן.
Comments