036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

שוק טלה ביין ותמרינדי, עם בטטה ובייבי-שום


שוק טלה הוא אחד המאכלים המזוהים ביותר עם פסח.

יש מי שנוהגים לאכול שוק טלה כזכר לקורבן הפסח.

ויש מי שסבורים (כמוני) שכשיש כל כך הרבה הכנות לחג מצווה עלינו לאמץ לפחות מתכון אחד מסדרת 'שגר ושכח', ואם המנה גם נראית מעולה, גם טעימה להפליא וגם ברוח החג (זכר לקורבן הפסח וכו'...) - אז איך לא נכין אותה?

ואם לא לליל הסדר - אז לחג השני, ובדיוק בשביל זה אני כאן עם המתכון שלי לשוק טלה ביין ותמרינדי עם בטטה ובייבי שום - כשל"פ גם למי שאינם אוכלים קטניות.


שוק טלה בתמרינדי ויין | רוקחת החלומות

אפשר להכין שוק טלה בצליה יבשה או רטובה; אפשר לצלות זמן ממושך בטמפ' נמוכה או זמן ארוך בטמפ' גבוהה; אפשר להגיש פרוס ואפשר (אם צליתם מספיק זמן) לתת לבשר ממש ליפול מהעצם, רק עם מזלג, אין שום צורך בסכין מרוב שהבשר רך ונימוח, וזה מה שנעשה כאן היום.


מה נצטרך?

  • שוק טלה עם עצם

  • 2-3 כרישות

  • 3 בטטות

  • 6-8 ראשי בייבי שום או 3-4 ראשי שום חצויים לרוחב

  • 1 שקית ערמונים בוואקום (לא חובה)

  • 1/4 כוס שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/4 פלפל שחור גרוס

  • 3 ענפי רוזמרין

  • 3 ענפי טימין

  • 3 ענפי אורגנו טרי

  • 1 כוס יין אדום יבש (איכותי וטעים)

  • 1 כוס ציר ירקות

לציפוי:

  • 3 כפות חרדל

  • 3 כפות תמרינדי

  • 1 כף רכז רימונים (ללא סוכר)

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1 כפית מלח גס

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

ומה עושים?


1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות). מרפדים תבנית גדולה של תנור ברדיד אלומיניום ומעליו נייר אפיה.


2. שוטפים את הכרישות ופורסים את החלק הלבן לטבעות בעובי 1 ס"מ בערך (את החלק הירוק אפשר לשמור לציר שנכין בהזדמנות אחרת). מפזרים בתחתית התבנית.


3. שוטפים ומקרצפים את הבטטות, אין צורך לקלף. פורסים לפרוסות עבות (4-5 ס"מ) ומסדרים בתחתית התבנית בין טבעת הכרישה.


4. מוסיפים את הבייבי-שום או ראשי שום רגיל חצויים ואת הערמונים.


שוק טלה בתמרינדי ויין | רוקחת החלומות

5. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.


6. מסדרים מעל את עשבי התיבול (הענפים בשלמותם).


7. יוצקים את היין והציר.


8. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על השוק מכל הצדדים ומעסים אותה היטב. מניחים את השוק על הירקות ועשבי התיבול.


שוק טלה בתמרינדי ויין | רוקחת החלומות

9. מכניסים לתנור חם (250 מעלות) למשך 15 דקות. הופכים בזהירות רבה את השוק ומכניסים לתנור ל-15 דקות נוספות. מוציאים את השוק מהתנור ומנמיכים את הטמפ' ל-140 מעלות.


10. מכסים את השוק בנייר אפיה נוסף ומעליו רדיד אלומיניום גדול. מהדקים היטב לשולי התבנית סביב-סביב. מחזירים את התבנית לתנור ומשאירים אותה שם למשך 5.5 שעות נוספות. בינתיים מתעסקים בכל שאר ההכנות לחג ומקנחים בשנ"צ.

אם אתם ממהרים - 2.5 שעות בחום של 180 מעלות (אחרי 1/2 שעה של צליה בחום גבוה מאוד) יתנו תוצאה לא פחות טובה.


11. מוציאים את השוק מהתנור ונותנים לה לנוח במשך 1/4 שעה לפחות כשהיא עדיין מכוסה. ועכשיו - מסירים את הכיסוי, בעזרת מזלג מסירים את הבשר מהעצם ומגישים עם כף גדולה.

בצליה קצרה יותר - עדיף לפרוס למנות.


שוק טלה בתמרינדי ויין | רוקחת החלומות


154 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול