036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער - רוקחת החלומות

פסטה ביין ודואט עגבניות

חוזרת הביתה אחרי יום עבודה ארוך. באופן מפתיע הבית ריק. אני כבר לא זוכרת מתי קרה, מאז תחילת הקורונה, שהגעתי לבית ריק. רק הסטודנט כאן, ספון בחדרו. וספון זה ספון. לא רואים, לא שומעים.

פותחת את המקרר. לשמחתי נותרה עוד מנה אחת משמחת לב מהארוחה של שבת, ואני מארגנת לי צלחת, מרימה רגליים ונהנית מהשקט הזה.

דקה אחרי שאני מסיימת לאכול מגיעים שלושת הגברים שלי - 55, 27, 22 והם רעבים...

- מה אוכלים?

- יש מרק אספרגוס וקולרבי, אני מנסה את מזלי.

נחמד אבל לא באמת משביע, אני נאלצת להסכים.

ומיד מתארגנת על פסטה מהירה ממה שיש בבית, והיא כל כך מוצלחת, שאני ממהרת לצלם ולשתף אתכם במתכון פשוט ומהיר הכנה לאמצע השבוע (ואפשר גם לסופ"ש) שהוא גם צמחוני, גם טבעוני, גם טעים להפליא ואפילו משביע... אז לא תנסו?


פסטה ביין ועגבניות | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

1 חבילה (500 גר') פסטה פרפלה (פרפרים).

2 כפות שמן זית

3 שיני שום

500 גר' עגבניות שרי, רצוי בצבעים שונים

2 כפות צלפים

2 כפות זיתי קלמטה מגולענים

1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית

1/2-1 פלפל צ'ילי אדום טרי (לא חובה)

1/2 כוס (סיבוב אחד נדיב) יין אדום

1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית טימין ו-1/4 כפית אורגנו (אפשר מיובש)

2-3 ענפים של בזיליקום טרי קצוץ גס (עלים בלבד)

להגשה (לא חובה): פרמזן מגורר


ומה עושים?


1. מתחילים בבישול הפסטה בסיר גדול עפ"י הוראות היצרן.


2. במקביל מתחילים בהכנת הרוטב בסיר קטן: מחממים מעט את שמן הזית, קוצצים את השום ומוסיפים. מטגנים קלות על אש קטנה.


3. בינתיים חוצים את עגבניות השרי, מוסיפים לסיר, מגבירים מעט את הלהבה ומערבבים קלות.


4. פורסים את העגבניות המיובשות לרצועות (אין צורך לייבש, השמן שלהן מאוד טעים), קוצצים את הזיתים ומוסיפים לסיר יחד עם הצלפים. קוצצים את הפלפל האדום ומוסיפים גם אותו. מערבבים.


5. מוסיפים את היין, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה ללא מכסה 10-15 דקות (עד שהפסטה מוכנה).


6. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה.

איך מסננים? אפשר לשפוך את המים בין הסיר למכסה ולקוות לא לאבד בדרך 1/4 מכמות הפרפרים; אפשר בכף מחוררת, בתנאי שיש לכם את הסבלנות לכך; אבל, בינינו? הכי נוח - במסננת פסטה. מסננת פסטה היא ללא ספק אחד הכלים הכי שימושיים אצלי במטבח. אפשר לרכוש כאן בהנחה מיוחדת לקוראי הבלוג. ועל הדרך הרווחתם עוד קערה לעבודה או הגשה.

אחרי הסינון מעבירים את הפסטה לקערת הגשה. יוצקים עליה את הרוטב ומערבבים. מעטרים בפרמזן ובזיליקום טרי ומגישים.


פסטה ביין ועגבניות | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים

(בחלוקה ל-6 מנות, ללא הפרמזן)

מנה = 385 קלוריות, 6.5 גר שומנים, 11.4 גר' חלבון, 67.1 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 3.2 גר' סיבים תזונתיים.


  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.