חוזרת הביתה אחרי יום עבודה ארוך. באופן מפתיע הבית ריק. אני כבר לא זוכרת מתי קרה, מאז תחילת הקורונה, שהגעתי לבית ריק. רק הסטודנט כאן, ספון בחדרו. וספון זה ספון. לא רואים, לא שומעים.
פותחת את המקרר. לשמחתי נותרה עוד מנה אחת משמחת לב מהארוחה של שבת, ואני מארגנת לי צלחת, מרימה רגליים ונהנית מהשקט הזה.
דקה אחרי שאני מסיימת לאכול מגיעים שלושת הגברים שלי - 55, 27, 22 והם רעבים...
- מה אוכלים?
- יש מרק אספרגוס וקולרבי, אני מנסה את מזלי.
נחמד אבל לא באמת משביע, אני נאלצת להסכים.
ומיד מתארגנת על פסטה מהירה ממה שיש בבית, והיא כל כך מוצלחת, שאני ממהרת לצלם ולשתף אתכם במתכון פשוט ומהיר הכנה לאמצע השבוע (ואפשר גם לסופ"ש) שהוא גם צמחוני, גם טבעוני, גם טעים להפליא ואפילו משביע... אז לא תנסו?
מה נצטרך?
1 חבילה (500 גר') פסטה פרפלה (פרפרים).
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
500 גר' עגבניות שרי, רצוי בצבעים שונים
2 כפות צלפים
2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית
1/2-1 פלפל צ'ילי אדום טרי (לא חובה)
1/2 כוס (סיבוב אחד נדיב) יין אדום
1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית טימין ו-1/4 כפית אורגנו (אפשר מיובש)
2-3 ענפים של בזיליקום טרי קצוץ גס (עלים בלבד)
להגשה (לא חובה): פרמזן מגורר
ומה עושים?
1. מתחילים בבישול הפסטה בסיר גדול עפ"י הוראות היצרן.
2. במקביל מתחילים בהכנת הרוטב בסיר קטן: מחממים מעט את שמן הזית, קוצצים את השום ומוסיפים. מטגנים קלות על אש קטנה.
3. בינתיים חוצים את עגבניות השרי, מוסיפים לסיר, מגבירים מעט את הלהבה ומערבבים קלות.
4. פורסים את העגבניות המיובשות לרצועות (אין צורך לייבש, השמן שלהן מאוד טעים), קוצצים את הזיתים ומוסיפים לסיר יחד עם הצלפים. קוצצים את הפלפל האדום ומוסיפים גם אותו. מערבבים.
5. מוסיפים את היין, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה ללא מכסה 10-15 דקות (עד שהפסטה מוכנה).
6. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת הגשה. יוצקים עליה את הרוטב ומערבבים. מעטרים בפרמזן ובזיליקום טרי ומגישים.
ערכים תזונתיים
(בחלוקה ל-6 מנות, ללא הפרמזן)
מנה = 385 קלוריות, 6.5 גר שומנים, 11.4 גר' חלבון, 67.1 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 3.2 גר' סיבים תזונתיים.
Comments