036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

עוגת שיש קוקוס-קפה-שוקולד

וידוי אישי שמפתיע הרבה אנשים:

אני לא שותה קפה. לא נס, לא שחור, לא הפוך, לא אספרסו ולא שום גרסה אחרת.

אני גם לא שותה תה.

ובכלל, לא שותה חם.

ולמען האמת, גם לא קר בטעמים.

תנו לי מים קרים ואני מסודרת (כן, גם בחורף, זה מחסל את בית הבליעה של החיידקים בגרון, לא ככה?), ובארועים חגיגיים - סודה.


ובכל זאת - הארומה של הקפה מדהימה בעיני וגם את הטעם אני מאוד אוהבת, למשל בשילוב של שוקולד-קפה. או בעוגה טובה, כמו זו.

והיא באמת טובה. לכאורה עוגה בחושה פשוטה להכנה. אבל בזכות ה'שיש' קורים שני דברים - קודם כל היא הרבה יותר יפה מעוגה בחושה פשוטה, בכל זאת, שיש...

ודבר נוסף שאני אוהבת בה הוא שכל ביס בטעם קצת שונה, מה שמוסיף עניין נוסף.

שילוב הטעמים כאן נהדר, ואם העוגה עשויה נכון ואפויה נכון - היא נפלאה, חשוב רק להקפיד על משך האפייה כדי לא לייבש אותה.


עוגת שיש קוקוס-קפה-שוקולד | רוקחת החלומות

מה נצטרך? (ל-2 תבניות אינגליש קייק)

4 ביצים L

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

100 מ"ל (80 גר' שמן)

100 גר' חמאה מומסת

160 מ"ל/גר' חלב

1 כוסית אספרסו חזק וטוב

140 גר' (1 כוס) קמח לבן

140 גר' (1 כוס) קמח כוסמין

10 גר' (1 שקית) אבקת אפיה

60 גר' קוקוס (אפשר להחליף בשקד טחון)

100 גר' שוקולד מריר

60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה או שמנת לבישול


ומה עושים?


1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מכינים 2 תבניות אינגליש קייק. אם משתמשים בתבניות חד"פ עם למינציה - אין צורך לשמן. אחרת - משמנים.


2. בקערת מיקסר מקציפים ביצים שלמות (אין צורך להפריד) עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח מאוד, סמיך ובהיר.


3. מוסיפים לקערה את כל הנוזלים (שמן, חמאה, חלב ואספרסו) ובוחשים לתערובת אחידה.


4. מערבבים בנפרד את הקמחים, אבקת האפיה והקוקוס, מוסיפים לקערה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.


5. יוצקים רק מחצית מהתערובת לשתי התבניות (כ-350 גר' לתבנית).


6. ממיסים שוקולד עם שמנת. מוסיפים ליתרת התערובת ומערבבים היטב.


7. מוזגים את התערובת השוקולד לאורך התבניות אם התערובת הבהירה יותר, משתדלים שיימזג במרכז בלבד.


8. בעזרת סכין או ידית של כף עץ מערבבים את שתי התערובות באופן חלקי בתנועה ספירלית לאורך התבנית לקבלת דוגמת השיש.


עוגת שיש קוקוס-קפה-שוקולד | רוקחת החלומות

9. מכניסים לתנור החם (180 מעלות) ואופים 30-35 דקות. מצננים.


10. מעבירים למגש נאה ומגישים (עם קפה או בלעדיו).

שומרים בקופסה סגור או מכוסה היטב בניילון נצמד יומיים-שלושה.

עוגת שיש קוקוס-קפה-שוקולד | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

עוגה אחת = 12 מנות.

מנה = 176.4 קלוריות, 10.2 גר' שומן, 3.1 גר' חלבון\ 18.2 גר' פחמימות, 48.9 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.




394 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול