צילום תמונת הנושא: megabeth אחחח..... האיטלקים האלה, איך שהם יודעים לבשל...
עוד מנה נהדרת מהמטבח האיטלקי - חזה עוף פרוס דק (שניצל במקומותינו) בשילוב טעמים שונה ומקסים. אם אתם אוהבים צלפים - אתם תתענגו על המנה הזו, ואם לא - זו הזדמנות נהדרת להתיידד איתם.
למי שלא מכיר אספר בקצרה כי הצלפים הם למעשה ניצנים של פרח (שיח הצלף הקוצני), אותם קוטפים מהשיח רגע לפני הפריחה.
הצלף הקוצני (כמו גם סוגי צלף נוספים) גדלים באזורים יבשים, שבהם יש שמש חזקה. נשמע מוכר? ובכן, אזור הים התיכון הוא בהחלט בית גידול טבעי לצלף, ובארץ הוא מצוי ומוכר עוד מאז תקופת התנ"ך. כיום ניתן למצוא אותו באזורים הים תיכוניים, מקו החוף ועד הגולן, הרי יהודה והשומרון. הוא מתפשט בנקל ומצוי גם באזורים מיושבים וברחובות הערים.
טעמם של ניצני הצלפים מר, ולכן כובשים אותם במלח (הכבישה הנחשבת לאיכותית יותר) או בחומץ (פחות מומלץ). ומרגע הכבישה - מדובר במעדן של ממש (בפרט אם הניצנים קטנים מאוד, הגדולים נחשבים פחות איכותיים).
טעמו של הצלף הכבוש בעל טעם ייחודי עם רמזים עדינים של מרירות, והוא מוסיף טוויסט נפלא (ומליחות עסיסית) לכל מנה בה תשלבו אותו. אז לא תנסו?
מה נצטרך
1 ק"ג חזה עוף פרוס דק (לשניצלים)
3/4 קמח לבן
1 כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור טחון (במקרה הזה - לא גרוס)
שמן זית לטיגון
3-4 שיני שום קצוצות דק או פרוסות (אני ממליצה בחום רב על כותש שום מהסוג הזה, שאני משתמשת בו כבר שנים).
3-4 כפות צלפים במלח
חצי כוס פטרוזיליה
חצי כוס יין לבן
1 כוס מים רותחים או ציר עוף/ירקות
ומה עושים?
1. בצלחת שטוחה שמים את הקמח עם המלח והפלפל, מערבבים.
2. מקמחים את נתחי העוף משני הצדדים. מנערים עודפי הקמח.
3. במחבת רחבה וגדולה מחממים 3-4 כפות שמן זית. מטגנים את נתחי העוף בכמה מחזורים (1-2 דקות מכל צד, תלוי בעובי שלהם). במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית בין המחזורים. מעבירים את נתחי העוף המטוגנים לכלי נפרד ומכסים ברדיד אלומיניום לשמירת החום.
4. מנמיכים להבה. מוסיפים למחבת עוד 1-2 כפות שמן ואת השום. מטגנים מעט (על להבה נמוכה) עד שהשום מתחיל להפיץ את הניחוח הנפלא שלו.
5. מוסיפים את הצלפים, היין, הציר/מים והפטרוזיליה, מערבבים ומבשלים 5-6 דקות. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. קחו בחשבון שהצלף מלוח מאוד, ולכן אין מלח ברוטב, הוסיפו מעט רק אם יש צורך בכך.
עד כאן אפשר להכין מראש.
6. לפני ההגשה - מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את נתחי העוף ודואגים שיהיו מכוסים לגמרי ברוטב. מחממים במשך 3-4 דקות (הופכים פעם אחת באמצע), לא יותר, שלא יתייבשו. מגישים מיד.
ערכים תזונתיים: (8 מנות, מנה = 2 נתחים)
מנה = 296 קלוריות, 15.3 גר' שומן, 30.2 גר' חלבון, 7.4 גר' פחמימות, 72.5 מ"ג כולסטרול, 02. גר' סיבים תזונתיים.
** עקב מגבלה טכנית החישוב אינו כולל את הצלפים
Comments