סלט נהדר, עוד מימי הקונדיטוריה, שאיכשהו עד היום לא מצא את דרכו לבלוג, וחבל.
הוא קצת אחר, רענן, צבעוני מאוד, ממש ממש טעים ואפילו מהיר הכנה.
תוספת מושלמת לשולחן שבועות, ובכלל.
לכל המסתייגים מצימוקים אומר - אני אתכם, באמת, לא תמצאו אצלי הרבה צימוקים.
אבל בסלט הזה - זה מתאים באופן מפתיע, אז אל תוותרו.
סלט פלפלים וברוקולי
מה נצטרך?
6 פלפלים גדולים בצבעים שונים
1 ראש ברוקולי טרי
2 גזרים
75 גר' שקדים (קלויים או מולבנים, לא משנה)
50 גר' צימוקים
2 כפות עירית (או בצל ירוק)
לרוטב:
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס שמן קנולה או שמן נייטרלי אחר (בסלט הזה שמן זית פחות מתאים)
1 כפית חרדל
1 כפית שטוחה מלא
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ומה עושים?
חותכים את הפלפלים לרבעים, מנקים מגידים וגרעינים ופורסים כל רבע לפרוסות דקות. מניחים את כל רצועות הפלפל בקערה גדולה.
2. קולפים את הגזרים ופורסים דק מאוד (רצוי במנדולינה). מוסיפים לקערה.
3. מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומוסיפים לקערה
4. עירית - פורסים לפיסות באורך 3 ס"מ בערך (אם משתמשים בבצל ירוק - 1-2 ס"מ). ומוסיפים לקערה.
5. קוצצים את השקדים גס מאוד ומוסיפים לקערה יחד עם הצימוקים.
6. בצנצנת קטנה משקשקים היטב את כל חומרי הרוטב, מוזגים על הסלט ומערבבים היטב. כדאי להכין שעה-שעתיים מראש להתמזגות טעמים.
ערכים תזונתיים (בחלוקה של כל הכמות, כולל הרוטב, ל-8 מנות):
הי, הסלט נראה מעולה, בחומרי התבלין כתוב "1 כפית שטוחה מלא", למה הכוונה?