כשהמשמשים מחייכים אלינו מכל עבר, והעונה שלהם כידוע כ"כ קצרה, אני משתדלת לשלב אותם בתפריט בכמה שיותר צורות.
הפעם - בסלט ירוק-כתום מרהיב במיוחד.
ובלי הרבה מילים מיותרות ניגש ישר למתכון.
סלט ירוק עם משמש במרינדה
מה נצטרך?
6-8 יחידות משמש בשל ורך
1 ראש קטן לבבות חסה קיסר
1/2 חסה סלנובה (אפשר לשלב אדום + ירוק)
1-2 חופנים של עלי בייבי
(או כל ירוק אחר שאתם אוהבים)
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
2-3 כפות בצל ירוק פרוס ברוחב 1-2 ס"מ
1/2 כוס פיסטוק
אופציה: גליל גבינת סנט מור פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
למרינדה/רוטב
2-3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כף דבש
1 כף חומץ תפוחים/פטל
מלח, פלפל שחור
אופציה: 1 צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקיקות
ומה עושים?
בקערית מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.
חוצים ומגלענים את המשמשים. חותכים כל מחצית ל-3 פלחים, ומוסיפים לקערית עם המרינדה.משרים לחצי שעה-שעה לפחות, אפשר גם כמה שעות.
בקערת הגשה גדולה מערבבים את כל הירוקים והעשבים.
ממש לפני ההגשה מפזרים את המשמש בין ועל העלים הירוקים. יוצקים את המרינדה (שמשמשת כרוטב), מסדרים מעל את פרוסות הגבינה (לא חובה) ואת הפיסטוק, ומגישים מיד.
Comentarios