מרק עגבניות הוא ללא ספק אחד המרקים הפופולריים והאהובים בעולם כולו.
קיימות כל כך הרבה גרסאות של המרק, כמו למשל הגרסה המקסיקנית עם פלפלים קלויים, הגספ'צו הספרדי שמוגש קר, מרק עגבניות איטלקי, ועוד ועוד. וכמובן - אינספור מתכונים ושיטות הכנה.
הפעם אני רוצה לשתף במרק מהיר הכנה במיוחד, שמבוסס על שימוש בפסאטה, מחית עגבניות עשירה וחלקה במיוחד שנותנת מרקם קטיפתי למרק כולו. הפסאטה נמכרת בד"כ בבקבוקי זכוכית שמכילים כ-700 גר', ובמתכון נשתמש בבקבוק אחד שלם. באותו בקבוק נשתמש גם למדידת הציר למרק. ובכלל, אני מאוד אוהבת את בקבוקי הפסאטה, שומרת אותם ומשתמשת בהם לאחסון ציר שאני מכינה בד"כ ביום שישי עד לשימוש בהמשך השבוע. לא הייתי ממליצה להקפיא בקבוקי פסאטה. ישנם סוגים שעוברים היטב הקפאה, אבל קרה לי כבר שבקבוק כזה התפוצץ במקפיא, אז ויתרתי על הרעיון. אבל למעט העניין הפעוט הזה - הפסאטה היא אוצר של ממש. ממש פריט חובה במזווה. וכשיש לכם פסאטה - 10 דקות הכנה, חצי שעה בישול והמרק מוכן, בלי לטחון ובלי להסתבך.
מרק עגבניות מהיר הכנה
מה נצטרך?
2-3 כפות שמן זית
2-3 גזרים
1 תפו"א
2 מקלות סלרי (ללא העלים)
3-4 שיני שום
1 בקבוק (700 גר') פסאטה
ציר ירקות בכמות של 2 בקבוקי פסאטה (בערך 1.5 ליטר). רק אם ממש ממש אין ברירה - מחליפים את הציר במים.
2 כפיות מלח
2 כפיות תבלין טוסקנה
1/2 כוס אורז (פרסי או יסמין)
להגשה:
עלי סלרי
קרוטונים או טוסטונים
ומה עושים?
בסיר גדול מחממים שמן זית על אש נמוכה.
קולפים מגררים גס גזר ותפו"א מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.
קוצצים דק את גבעולי הסלרי ומערבבים קלות.
כותשים את שיני השום ומוסיפים גם אותן למרק. מערבבים ומאדים את הירקות במשך 5-10 דקות עד שהם מתרככים ומאבדים נפח.
מוסיפים את בקבוק הפסאטה ו-2 בקבוקים של ציר ירקות שהכנו מראש
מוסיפים את האורז והתבלינים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כחצי שעה עד שהאורז רך מאוד והמרק מסמיך.
ערכים תזונתיים:
קערת מרק (2 מצקות) = 250 גר' = 11.3 קלוריות, 3.3 גר' שומן, 3.2 גר' חלבון, 16.9 גר' פחמימות, 0.0 מ"ג כולסטרול, 2.4 גר' סיבים תזונתיים.
コメント