קינוח קלאסי מהמיטב שיש לפטיסרי הצרפתי להציע - שילוב של שוקולד וקרם ערמונים במראה חגיגי של הר מושלג, ומכאן גם שמו - מון בלאן mont blanc, ההר הלבן, והכוונה היא למעשה לפסגה הגבוהה ביותר בהרי האלפים.
מון בלאן
כמו כל קינוח צרפתי משובח, גם המון בלאן מורכב מכמה שכבות והכנתו כרוכה בכמה וכמה שלבים, אבל התוצאה הסופית בהחלט שווה את ההשקעה.
המתכון מתוכנן כך שניתן להכין מראש חלק מהשלבים וברגע האחרון רק להרכיב את המנה.
אז נצא לדרך?
בסיס ברטון
100 גר' חמאה רכה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
2 חלמונים
140 גר' (1 כוס) קמח
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפיה
בקערת מערבל או מעבד מזון מערבבים את כל החומרים לקבלת בצק.
מרדים לעובי 1.5 ס,מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 10-12 דקות, עד להזהבה קלה, ולא יותר (כדי שהבצק יישאר רך).
מצננים ושומרים בקופסה אטומה. אפשר להכין יום-יומיים מראש.
את שאריות הבצק אוספים, משטחים לצורת פיתה ושומרים במקרר (יום יומיים) או במקפיא (עד חודש) כשהבצק עטוף היטב ושמור בקופסה אטומה. משתמשים כבסיס לחיתוכיות שזיפים, טארט שוקולד, או לעוגת גבינה.
כיפות מוס שוקולד
1 ביצה גדולה
2 כפות סוכר
100 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
מקציפים על בן מארי (קערת זכוכית מעל סיר קטן עם מים רותחים) חלמון + 1 כף סוכר (כך למעשה מבשלים את החלמון כדי לא להשתמש בו כשהוא נא).
במיקסר מקציפים את החלבון + 1 כף סוכר נוספת
במיקרוגל ממיסים שוקולד עם שמנת
מערבים בתנועות קיפול עדינות של שלושת התערובות עד לקבלת מסה אחידה ואוורירית. מעבירים לכוס מידה עם פיה למזיגה.
מוזגים לתבנית סיליקון של כיפות בקוטר 4-5 ס"מ(חשוב שקוטר הכיפות יהיה מעט קטן מקוטר תחתיות הברטון).
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
אפשר להכין מראש ובמקרה כזה שומרים את כיפות המוס בקופסה סגורה היטב כדי שלא ייספגו ריחות של מקפיא.
נשאר לכם מוס? זלפו אותו לגביעים קטנים או לכוסות אספרסו והקפיאו (בקופסה אטומה).
קרם ערמונים
150 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' מסקרפונה
1 צנצנת (350-370 גר') ממרח ערמונים (הסוג הממותק)
מקציפים את כל המרכיבים לקרם יציב מאוד ומעבירים לשק זילוף עם צנטר מקרונים (כמו בתמונה).
אם אין לכם צנטר כזה ולא מתחשק לכם לקנות במיוחד - אפשר להשתמש בצנטר משומן צר.
הרכבת המנה
מניחים על משטח עבודה את דיסקיות הברטון.
מחלצים את כיפות השוקולד ומניחים כיפת במרכז כל דיסקית בצק.
מזלפים מסביב את קרם הערמונים: למראה מוקפד מתחילים בסיבוב על שולי דיסקית הבצק ומשם ממשיכים למעלה לצורת קונוס גבוה. שומרים בקירור עד הגשה.
אפשר להכין מראש, לשמור בקופסה אטומה במקפיא ולעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
ממש לפני ההגשה: מפדרים באבקת סוכר למראה מושלג וחגיגי.
נשאר לכם קרם? זלפו אותו באותו צנטר מעל מוס השוקולד שנשאר לכם ויש לכם גרסה נוספת לקינוח המון-בלאן, בלי דיסקית הבצק.
留言