top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

טארט שוקולד-תפוז-זנגביל


מתכון נוסף לשילוב הכל-כך אהוב עלי, וכל כך מתבקש בחורף, של שוקולד תפוז.

בניגוד למתכון קודם של טארט שוקולד-תפוז שהעליתי לבלוג בעבר, כאן גם המלית עוברת אפייה, ותוספת הזנגביל בכלל מקפיצה את כל העסק למחוזות אחרים.

שווה לנסות.



טארט שוקולד-תפוז-זנגביל

הכמויות לתבנית טארט בקוטר 22 ס"מ.


לתחתית הבצק

150 גר' (1 כוסות + 1 כף) קמח

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גר' (1/4 כוס) סוכר או אבקת סוכר

30 גר' (2 כפות) שקד מולבן טחון

1 חלמון


1.במעבד מזון שמים את כל החומרים היבשים (קמח, שקדים וסוכר).

2. חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית (מרקם חול ים).

3. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד ממש עוד כמה שניות עד להיווצרות כדור בצק. אם לא נוצר כדור - מוסיפים עוד כמה טיפות מים.

4. משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכחצי שעה.

*** קיצור דרך: משתמשים בבצק פריך קנוי (קצת פחות טעים - אין חמאה, אין שקדים, אבל פתרון סביר לממהרים).

5. מרדדים לצורת עיגול דק (בעובי 3 מ"מ) ומרפדים תחתית ודפנות של תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ. במזלג, דוקרים מעט את תחתית הבצק.

אם משתמשים בבצק הקנוי - מרדדים אותו שיהיה יותר דק ממה שנמכר.

מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות (ואפשר גם יום-יומיים מראש, אבל במקרה כזה ממש רצוי לעטוף את הטארט היטב, שלא ידבקו בו, רחמנא ליצלן, ריחות של מקפיא).

6. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מעבירים את תבנית הטארט עם הבצק ישירות מהמקפיא לתנור החם ואופים חצי אפייה, כ-12 דקות רק עד שהבצק מתייצב קצת, אבל עדיין לא מזהיב.

עד כאן אפשר להכין מראש.

אם ממשיכים מיד לשלב המלית - מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.


למלית שוקול-תפוז-זנגביל

300 גר' שוקולד מריר

200 גר' חמאה

2 ביצים

4 חלמונים

50 גר' סוכר

גרידה מתפוז אחד

3 כפות ליקר תפוזים

1 כף זנגביל טרי קצוץ דק דק (הכי טוב בכותש שום)


1.ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה (בפולסים של דקה אחת + ערבוב בין הפולסים). מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הליקר והגרידה ומערבבים.

2. בינתיים מקציפים במיקסר ביצים + חלמונים + סוכר. נותנים לזה כמה דקות טובות. זה לא יהיה ממש קצף, אבל הנפח בכל זאת יגדל קצת והעיקר - המרקם יהיה קטיפתי, ולזה אנחנו מכוונים.

3. מערבבים יחד, בתנועות קיפול עדינות, את הביצים המוקצפות עם השוקולד המומס.

4. יוצקים את התערובת לבצק החצי אפוי ומחזירים לתנור בחום בינוני-נמוך (160 מעלות) למשך 20 דקות בדיוק. מצננים.


לציפוי

50 גר' שוקולד בטעם תפוז (או מריר או חלב)

50 ג' (1/4 כוס בערך) שמנת מתוקה


ממיסים יחד (במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות) שוקולד + שמנת, מערבבים היטב יוצקים על העוגה המוכנה. מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות העוגה.



ערכים תזונתיים:









העוגה מאוד עשירה, אפשר לחתוך למנות קטנות יותר.




144 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page