036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

חיתוכיות משמש וקראמבל שקדים

שוב הגיעה העונה הזו בשנה שבה השמש מחייכת אלינו מדוכני השווקים ומדפי הפירות במרכולים בדמותם של משמשים צהובים-כתומים ומשובבי עין ונפש.


אם נדמה לכם שמדי שנה העונה קצרה יותר, כמות המשמש פחותה, והמחיר יקר יותר - אתם כנראה לא טועים.

כבר לפני 3 שנים כתב דרור פויר בגלובס על היעלמות המשמשים מהמדפים. העונה, שתמיד הייתה קצרה התקצרה עוד יותר, המחירים האמירו, והחגיגה, איך לאמר, נגמרה...

פעם, כתב דרור פויר כבר ב-2018, היו כאן הרבה יותר משמשים. תיזכרו בילדות שלכם. ילדים הסתובבו בכל מקום עם קופסאות מלאות גוגואים. אכלו את המשמש טרי ומיובש, עשו ממנו לדר, שמו אותו בתבשילים, בעוגות, בגלידות, בפשטידות, בריבות. רק חיפשו מה לעשות איתו.

אבל ככל שהשנים עוברות יש פחות ופחות משמש בסביבה. אפילו ארטיק קרח בטעם משמש כבר קשה למצוא.


מה קרה לו, למשמש?

העדפות הקהל (האננס, המנגו והקיווי הדיחו את המשמש, הסברס והשסק ממקומם על שולחן הקיץ הישראלי), ההתחממות הגלובאלית (לא היה מספיק קר, לא היו מספיק מים, מכת ברד, מכות חום) וחוסר כדאיות כלכלית תרמו כל אחד את חלקו, וכך הגענו עד הלום.


דבר אחד לא השתנה - המשמש, אם יותר אם פחות, מבשיל בבת אחת, וכשזה קורה - תהיו מוכנים. למשל, עם המתכון הנהדר הזה של חיתוכיות משמש וקראמבל שקדים.



מה נצטרך? (לתבנית בגודל 25 * 25 ס"מ)

10-15 יחידות משמש (תלוי בגודל התבנית ובגודל הפרי)

2-3 כפות ברנדי או וויסקי (אפשר גם ערק או משקה אניסי אחר)

1 כף סוכר (מתוך הכמות של הבצק)


2-3 כפות גדושות ריבת משמש טובה


לבצק ולקראמבל:

250 גר' חמאה קרה מאוד

200 גר' סוכר

250 גר' קמח תופח (או קמח רגיל + 1 שקית (10 גר') אבקת אפיה)

100 גר' קמח שקדים (שקד מולבן טחון)