top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

דניס בפאסטיס ושומר

מטבחי הים התיכון כולם שופעים טעמי אניס, הן במזון והן במשקאות: הערק המזרח-תיכוני, האוזו היווני, הראקי הטורקי, משקה הזיווניה בקפריסין, סמבוקה באיטליה, ראקיה בבלקן, ובצרפת - הפאסטיס.

מקור השם פאסטיס בשפה אוקסיטנית שהיא דיאלקט דרום צרפתי, ואכן, בצרפת נמצא את האניס בעיקר במטבחי פרובאנס, שלחופי הים התיכון.

בתחום המזונות האניסיים בצרפת יש לציין בראש וראשונה את תערובת התבלינים האפיינית כל כך לפרובאנס Herbes de Provence הכוללת טימין, בזיליקום, אורגנו, מיורן זרעי שומר ועלי דפנה קצוצים. לעיתים מוסיפים גם לבנדר, רוזמרין, מנטה או טרגון (שגם הוא בעל טעם אניסי בפני עצמו).


תערובת הרב דה פרובאנס | Photo by Flickr user: French Tart-FT ( https://www.flickr.com/photos/frenchtart

המחשבה על חופי התכלת ושדות השומר של פרובאנס, מעלה כמעט מאליה את הרעיון למתכון הזה, שבו שילבתי טעמי אניס משלושה מקורות שונים: פאסטיס, זרעי שומר ועלי טרגון.



דניס בפאסטיס ושומר | רוקחת החלומות

דניס בפאסטיס ושומר


מה נצטרך?

4 דגי דניס מפולטים (סה"כ 8 פילטים)

1 כף חמאה

1 בצלצל שאלוט (או חצי בצל קטן לבן או סגול)

1/4 כוס משקה פאסטיס

1/2 כוס שמנת לבישול (9% או 15%)

מלח (אם יש לכם תערובת של מלח ועשבי תיבול - נהדר, אם לא, גם מלח רגיל יעשה את העבודה).

גרגרי שומר

1 כפית חרדל בטעם טרגון (או חרדל רגיל וכמה עלי טרגון קצוצים)


ומה עושים?

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).

בתבנית גדולה של התנור, מרופדת בנייר אפיה מניחים את הפילטים של הדניס, כשצד העור כלפי מטה. מייבשים מעט במגבת נייר.

ממליחים (עדיפות למלח עם עשבי תיבול) ומפזרים מעט גרגרי שומר

כשהתנור חם - מכניסים את התבנית לתנור.

לגבי משך האפייה - אם מכינים מראש ויהיה צורך לחמם מסתפקים ב-10 דקות; אם מגישים מיד - 12 דקות.


מכינים את הרוטב:

במחבת קטנה על אש נמוכה ממיסים את החמאה.

חותכים את השאלוט לרבעים ופורסים דק מאוד. מוסיפים למחבת ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך והופך להיות שקוף (לא להזהיב).

מוסיפים את הפאסטיס, מביאים לרתיחה ומצמצמים מעט.

מוסיפים את השמנת, החרדל והתבלינים (מלח, שומר ועלי הטרגון אם משתמשים בהם). מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך מעט, מכבים את האש.

אפשר להכין מראש ולחמם מעט בזהירות על אש קטנה (כדי שהשמנת לא תתפרק) ממש לפני ההגשה.


מעבירים את הדגים לצלחת הגשה ומגישים עם הרוטב (מעל, מתחת או בצד).


כמות הרוטב תספיק גם לתוספת כמו אספרגוס או שעועית ירוקה (טריה!!!) או אפונה סינית, כשהם חלוטים חליטה קצרה במי מלח רותחים (אספרגוס 6-7 דקות; שעועית 10-12 דקות; אפונה סינית 2-3 דקות).



ערכים תזונתיים:

דניס: משקלו של דניס ממוצע 400-500 גר', ולאחר פילוט כ-100 גר' לפילה אחד.

ערכים קלוריים ליחידה (פילה אחד) במשקל 100 גר' (לפני בישול): 95 קלוריות, 20 גר' חלבון, 1 גר' שומן, 50 מ"ג כולסטרול.

רוטב (כף אחת): 48.9 קלוריות, 3.1 גר' שומן, 0.4 גר' חלסון, 2.9 גר' פחמימות, 11.1 מ"ג כולסטרול.

פילה אחד של דג + כף רוטב = 150 קלוריות. שווה!!!








פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page