top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

גלקטובוריקו Γαλακτομπούρεκο


לפתיחת המתכון בטלפון - סרקו את הקוד






גלקטובוריקו, שתרגומו המילולי הוא בפשטות בורקס חלב, הוא אחד ממאפי הדגל של המטבח היווני. בצק פילו פריך ממולא קרם פטיסייר על בסיס סולת וטובל בסירופ של דבש והדרים.

מעדן של ממש, ובגרסה הספציפית הזו - גם לא מתוק מדי. אני ממליצה.

גלקטיקו בוריקו | רוקחת החלומות

גלקטובוריקו


מה נצטרך? (לתבנית בגודל 18*25 בערך)

6 עלי פילו - מפשירים מראש במקרר.

50 ג' חמאה מומסת


למלית:

100 גר' (1/2 כוס) סוכר (או תחליף סוכר)

500 מ"ל (2 כוסות) חלב

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

120-130 גר' (3/4 כוס) סולת

3 ביצים

30 ג' חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל


לסירופ:

180 מ"ל (3/4 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי

100 ג' (1/2 כוס) סוכר (או תחליף סוכר)

1 מקל קינמון

30 גר' (2 כפות) דבש

כמה טיפות מי זהר (פריחת הדרים)




ומה עושים?

  1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את מיץ התפוזים, הסוכר ומקל הקינמון. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר פתוח על להבה נמוכה כחמש דקות עד להסמכה. מסירים מהכיריים מערבבים פנימה את הדבש ומי הזהר. מצננים.

  2. מכינים את המלית: בסיר קטן מרתיחים חלב, שמנת ומחצית מכמות הסוכר. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסולת וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת במשך כמה דקות. צריכה להתקבל דייסה סמיכה מאוד.

  3. מסירים מהאש מוסיפים את הוניל והחמאה וממשיכים לבחוש עד להמסה מלאה.

  4. בינתיים מקציפים את הביצים (בשלמותן) עם יתרת הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.

  5. מאחדים את דייסת הסולת עם הביצים המוקצפות בתנועות קיפול עדינות.

  6. חממים תצנור לחום בינוני-נמוך 160-165 מעלות.

  7. הרכבת המאפה: ממיסים את החמאה בקערית קטנה. חוצים את דפי הפילו. משמנים בחמאה המומסת (באמצעות מברשת קטנה) את תחתית התבנית ומניחים עלה פילו אחד. מברישים עלה נוסף. ממשיכים כך סה"כ 6 שכבות.

  8. יוצקים את מלית הסולת על עלי הפילו ומשטחים עד כמה שניתן.

  9. מכסים ב-6 שכבות נוספות של פילו, שכל אחד מהם מוברש בחמאה המומסת. חותכים בסכין חדה (או גוזרים במספריים) את שולי הבצק.

  10. חורצים את השכבה העליונה של עלי הפילו בעזרת סכין חדה לצורת ריבועים או מעוינים.

  11. אופים בתנור חם במשך 35-40 דקות עד להזהבה של המאפה.

  12. מוציאים מהתנור, יוצקים מיד, כשהמאפה עדיין חם מאוד, את סירופ התפוזים. נותנים לסירופ להיספג ויוצקים עוד כמות, ושוב. משתמשים בכל כמות הסירופ. מצננים את העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.

  13. להגשה: חותכים לריבועים או מעוינים, בהתאם לחריצים, מגישים ומתפנקים.

גלקטיקו בוריקו | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

החישוב עם תחליף סוכר נטול קלוריות, בחלוקה ל-24 מנות.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page