מתכון מקסים וגם סופר-דיאטטי. וזה לא מובן מאליו בשבועות.
הייתי חשדנית (מה גם שאני ממש לא מחסידי הקישואים למינים) והופתעתי - קודם כל כי הגבינות נשארו במקומן המיועד, לא נזלו ולא ברחו, וחוץ מזה - באמת טעים. בכל זאת זה זוקיני ולא קישואים... אפשר כמובן להכין גם עם קישואים בהירים רגילים, והאמת היא שלחג אני מתכננת לשלב עם קישוא צהוב.
אפשר לגוון בגבינות אחרות מהרשום, גם שמנות יותר, אבל אז אני כבר לא אחראית לדיאטה...
גליליות זוקיני וגבינות ברוטב עגבניות
למלית גבינה
בקערה בינונית מערבבים יחד:
1 גביע (250 גר') ריקוטה
100 גר' גבינה עיראקית מלוחה או צפתית 4% או 5% מפוררת או מגוררת
100 גר' בולגרית מעודנת 5% פוררת או מגוררת
2-3 שיני שום כתושות
כף אחת של נענע/שמיר/אורגנו קצוצים דק (או כל תערובת ביניהם)
מלח, פלפל לבן
לקישואים
2 זוקיני (קישוא ירוק כהה - אפשר גם קישוא בהיר או צהוב) - פורסים לאורך עם קולפן כדי שהפרוסות יהיו ממש דקיקות.
שימו לב: הפרוסה הראשונה לא תהיה שימושית. 2-3 הפרוסות הבאות יהיו צרות מאוד - לשמור להמשך.
אח"כ יהיו כמה פרוסות ממש יפות וטובות.
אח"כ מגיע הקטע המימי יותר של הקישוא, עם כל הגרעינים, הפרוסות שלו קצת פחות מוצלחות ולא חייבים להתעקש עליהן. הופכים את הקישוא ומתחילים מחדש מצד שני.
את החלק המרכזי שנשאר - זרקתי ישר לתוך ציר הירקות שבדיוק התבשל לו.
שמים כל שתי פרוסות של זוקיני אחת ליד השנייה בחפיפה קלה. את הפרוסות הצרות ביותר מצמידים לרחבות ביותר.
מורחים כל צמד פרוסות בכף אחת של מלית גבינה, ומגלגלים.
משני קישואים יתקבלו בסה"כ כ-20 יחידות מגולגלות כאלה.
לרוטב עגבניות
בקערה מערבבים יחד:
1 כוס פסאטה (עגבניות מרוסקות חלקות לגמרי, אני משתמשת במוצר הנהדר של MUTTI שנמכר בבקבוק זכוכית)
1/2 כוס ציר ירקות (או מים)
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור, כף אורגנו קצוץ (שומרים כמה עלים לקישוט לפני ההגשה)
מחממים תנור לחום בינוני 175-180 מעלות.
שופכים כ-2/3 מכמות הרוטב לתבנית אפיה קטנה, מסדרים את גלילי הזוקיני (צד התפר כלפי מטה) יוצקים עליהם את יתרת הרוטב.
מכסים ברדיד אלומיניום, מכניסים לתנור למשך חצי שעה. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות לצמצום הרוטב והזהבה.
מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
ערכים תזונתיים:
מהכמות יתקבלו 20 גליליות.
גלילית = 29.4 קלוריות, 0.9 גר שומן, 3.3 גר' חלבון, 1.9 גר' פחמימות, 3.4 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.
Commenti