לארוחת ערב החג השני תכננתי להכין מרק קר, גספאצ'ו סגול, מנה יפהפייה וחגיגית מאוד.
אבל הערבים נעשו קרירים ולא יכולתי לפספס את ההזדמנות לפתוח את עונת המרקים (החמים) במרק חדש, שרקחתי מאותם מצרכי בסיס של הגספאצ'ו.
התוצאה הסופית מזכירה מאוד בורשט (או בשמו העברי - חמיצה) - מרק סלק חמצמץ ממטבחי מזרח אירופה. אז נכון, זה לא בדיוק בורשט, מאחר שהמרכיב העיקרי במרק אינו סלק אלא דווקא כרוב אדום (או סגול, תלוי את מי שואלים). אבל יש בו גם סלק ותפו"א, בדיוק כמו בבורשט אמיתי. ויש בו עוד כמה הפתעות שהופכות אותו למרק מעניין במיוחד.
המרק דל קלוריות (רק 75 קלוריות למנה) ועשיר בסיבים תזונתיים, מכיל נוגדי חמצון רבים בזכות הירקות הסגולים/אדומים וגם ויטמינים ומינרלים חיוניים.
אז לכבודם של הערבים הקרירים שכבר ממש כאן, קבלו גרסה עכשווית וקצת אחרת לבורשט.
בורשט של כרוב סגול
מה נצטרך?
1-2 כפות שמן זית
1 בצל
3 תפוחי אדמה
3 סלקים
2 תפוחים (אני השתמשתי באחד אדום ואחד ירוק)
1/2 כרוב אדום (סה"כ נצטרך 600 גר' הערך).
1 קולורבי
מיץ מלימון אחד
2-3 ליטר ציר ירקות (או מים)
2 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית פלפל אנגלי.
2 כפיות גדושות תערובת תבלינים בשם purple magic של FAT PAPA (שווה להתאמץ להשיג את המוצר הזה, תוספת התבלינים כאן ממש משדרגת).
להגשה: קרוטונים, בצל ירוק קצוץ דק
ומה עושים?
בסיר בינוני מחממים מעט את שמן הזית. חותכים את הבצל לקוביות, מוסיפים לסיר ומטגנים מעט עד להזהבה קלה.
בינתיים חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר, לפי הסדר הזה את תפוחי האדמה, , הסלקים, התפוחים והקולורבי. מדי פעם מערבבים.
חותכים את מחצית הכרוב ל-2 רבעים. מסירים את הליבה ופורסים לרצועות. מוסיפים לסיר ומערבבים קלות.
כעת מוסיפים את הנוזלים שאמורים לכסות את הירקות לחלוטין ולא יותר מכך.
מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה עד שכל הירקות רכים מאוד.
מוסיפים את מיץ הלימון.
טוחנים היטב בבלנדר מוט עד שהתערובת חלקה לגמרי, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
מגישים עם קרוטונים, מעט בצל ירוק קצוץ דק ואפשר גם זילוף של שמנת לבישול או כף שמנת חמוצה (לא חובה).
תראו כמה הוא יפה...
ערכים תזונתיים:
Comments